Περίληψη

Περίληψη

Ο βαθύς ιστός και άλλοι ισχυροί τύποι μασάζ μπορούν επίσης να χειροτερέψουν την αιμορραγία. Τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές και όσοι λαμβάνουν αντιπηκτικά μπορεί να επιθυμούν να αποφύγουν εντελώς τα μασάζ.

Επίσης, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν να έχουν οποιοδήποτε είδος μασάζ.

Περίληψη

Πολλοί τύποι μασάζ μπορούν να προωθήσουν τη χαλάρωση, να βοηθήσουν την ανακούφιση από τον πόνο και να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία τραυματισμών.

Οι περισσότεροι τύποι είναι ασφαλείς για τους περισσότερους ανθρώπους όταν ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής μασάζ τους εκτελεί.

Ωστόσο, δεν πρέπει όλοι να αναζητήσουν θεραπεία μασάζ. Για παράδειγμα, το μασάζ με ζεστή πέτρα μπορεί να επιδεινώσει την αιμορραγία από μια κοπή ή ανοιχτή πληγή.

 • Πόνος στην πλάτη
 • Body Arches
 • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική
 • Μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για το PRP

  Η θεραπεία με πλάσμα πλούσια σε αιμοπετάλια (PRP) είναι μια αμφιλεγόμενη θεραπεία που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην αθλητική επιστήμη και τη δερματολογία.

  Μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε μόνο τη χρήση του PRP σε θεραπείες μοσχεύματος οστού. Ωστόσο, οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θεραπεία για να αντιμετωπίσουν μια ποικιλία άλλων ζητημάτων υγείας.

  Μερικοί γιατροί χρησιμοποιούν τώρα τη θεραπεία PRP για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, να προωθήσουν την επούλωση των μυών και να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

  Άλλοι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα αντιτίθενται στη χρήση του PRP εκτός των εγκεκριμένων φαρμακευτικών χρήσεών του. Για παράδειγμα, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ρευματολογίας (ACR) και το Ίδρυμα Αρθρίτιδας (AF) συνιστούν έντονα ενάντια στη χρήση του στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος ή του ισχίου (OA).

  Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε λεπτομερώς τι συνεπάγεται η θεραπεία PRP, πόσο κοστίζει και όταν οι γιατροί μπορούν να το συστήσουν.

  Το φύλο και το φύλο υπάρχουν στα φάσματα. Αυτό το άρθρο θα χρησιμοποιήσει τους όρους “αρσενικό”, “θηλυκό”, ή και τα δύο για να αναφερθούν στο σεξ που έχει εκχωρηθεί κατά τη γέννηση. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα.

  Πώς λειτουργεί;

  Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα αίματος που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση των πληγών. Βοηθούν στη διαμόρφωση θρόμβων για να σταματήσουν την αιμορραγία και μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των κυττάρων.

  Για να προετοιμάσει μια ένεση PRP, ένας ιατρός θα πάρει ένα δείγμα αίματος ενός ατόμου. Θα σφραγίσουν αυτό το δείγμα σε ένα δοχείο και θα το τοποθετήσουν σε φυγόκεντρο. Αυτή η συσκευή γυρίζει στη συνέχεια με τόσο υψηλή ταχύτητα ώστε το δείγμα αίματος να χωρίζεται σε εξαρτήματα, ένα από τα οποία είναι PRP.

  Ο ιατρικός επαγγελματίας θα εξάγει αυτό το πλάσμα και θα το προετοιμάσει για τη διοίκηση.

  Η έρευνα υποδηλώνει ότι οι περιοχές έγχυσης φλεγμονής ή βλάβης ιστού με υψηλές συγκεντρώσεις αιμοπεταλίων μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων ιστών και να προωθήσουν τη συνολική κυτταρική επούλωση.

  Για παράδειγμα, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα μπορούν να αναμειγνύονται PRP με άλλες θεραπείες μοσχεύματος οστού για να ενισχύσουν την επισκευή των ιστών. Οι γιατροί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν θεραπείες PRP για τη θεραπεία άλλων μυϊκών, σκελετικών ή δερματικών παθήσεων.

  Ποια είναι τα οφέλη;

  Μερικά παραδείγματα περιοχών θεραπείας όπου οι γιατροί χρησιμοποιούν PRP περιλαμβάνουν:

  Μια μελέτη του 2015 αναφέρει ότι τα αρσενικά που έλαβαν θεραπεία PRP αυξήθηκαν περισσότερα μαλλιά και με σημαντικά μεγαλύτερη πυκνότητα από τους άνδρες που δεν έλαβαν τη θεραπεία.

  Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο μια μελέτη μικρής κλίμακας και η περαιτέρω ελεγχόμενη έρευνα είναι απαραίτητη για την πλήρη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του PRP στην ανάπτυξη των μαλλιών.

  επούλωση ιστών

  Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενέσεις PRP για να βοηθήσουν στην προώθηση της επούλωσης των ιστών.

  Συγγραφείς ενός εγγράφου του 2014 διαπίστωσαν ότι τρεις γύρους ενέσεων PRP μείωσαν τα συμπτώματα στους συμμετέχοντες με τραυματισμό στο γόνατο που ονομάζεται χρόνια επιγονατίδα. Στη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν περιπτώσεις 28 αθλητών.

  Μια ανασκόπηση του 2018 επισημαίνει επίσης ότι οι θεραπείες PRP μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της επούλωσης στις περιπτώσεις ζημιών και βλάβης των συνδέσμων και των τένοντα. Ωστόσο, οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη περισσότερη έρευνα για την πλήρη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

  Επιπλέον, οι θεραπείες PRP μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση των οστών. Ωστόσο, οι μελέτες σε αυτόν τον τομέα είναι ασαφείς όσον αφορά το όφελος των θεραπειών PRP. Μια ανασκόπηση του 2021 υποδηλώνει ότι η έλλειψη τυποποίησης στην προετοιμασία και τη χρήση του PRP θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα σε αυτές τις ασαφείς αναφορές.

  Μείωση της φλεγμονής

  Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν PRP για να μειώσουν τη φλεγμονή σε άτομα με ΟΑ και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτή η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αρθρώσεις να γίνονται οδυνηρές και άκαμπτες.

  Ωστόσο, η χρήση του PRP για τη θεραπεία των μορφών αρθρίτιδας είναι αμφιλεγόμενη. Τόσο η ACR όσο και η AF συνιστούν έντονα τη χρήση του PRP στη θεραπεία του γόνατος ή του ΟΑ ισχίου.

  Πόσο κοστίζει το PRP;

  Το κόστος μιας μόνο θεραπείας με PRP θα είναι συνήθως στην περιοχή των $ 500-2.500. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να απαιτούν επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

  Το κόστος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την τοποθεσία, τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία του γιατρού που εκτελεί τη θεραπεία. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι λίγα ασφαλιστικά σχέδια καλύπτουν το κόστος της θεραπείας PRP.

  παρενέργειες

  Η έγχυση PRP περιλαμβάνει τη χρήση αιμοπεταλίων ενός ατόμου, γι ‘αυτό και οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτή τη θεραπεία συνήθως δεν έχουν καμία ανεπιθύμητη αντίδραση στις ενέσεις.

  Ωστόσο, μπορεί να βιώσουν ερεθισμό, πόνο ή αιμορραγία στο ή γύρω από το σημείο της ένεσης.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επαναλάβουν τις κανονικές τους δραστηριότητες σχεδόν αμέσως μετά την ένεση PRP.

  takeaway

  Το PRP είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για όσους αντιμετωπίζουν βλάβη ιστών ή απώλεια μαλλιών, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κάποια διαμάχη γύρω από αυτό το είδος θεραπείας.

  Μέχρι σήμερα, δεν υπήρξαν αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά του ή την τυποποίηση της θεραπείας. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι οργανισμοί και οργανισμοί υγείας συνιστούν έντονα κατά της χρήσης θεραπειών PRP.

  Συνήθως, η ιατρική ασφάλιση δεν καλύπτει τις ενέσεις PRP, οι οποίες μπορούν να γίνουν ακριβές εάν απαιτούνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

  • Ιατρική καινοτομία
  • αίμα/αιματολογία
  • Καλλυντική ιατρική/πλαστική χειρουργική
  • Αθλητική ιατρική/γυμναστική

  Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία Xiphoid

  Η διαδικασία Xiphoid είναι μια μικρή επέκταση του οστού ακριβώς κάτω από το στέρνο. Η ταλαιπωρία στη διαδικασία Xiphoid μπορεί να είναι οδυνηρή, καθώς μπορεί να επηρεάσει το χαμηλότερο κορδόνι, το στήθος και αρκετούς μεγάλους μύες που βρίσκονται γύρω από την κοιλιά και το διάφραγμα.

  Το όνομα Xiphoid προέρχεται από την ελληνική λέξη για το “Straight Sword”, καθώς η δομή έχει μια απότομη άκρη, που μοιάζει με σπαθί. Είναι επίσης γνωστό με άλλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Metasternum, Xiphisternum και Xiphoid χόνδρου.

  Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τα συμπτώματα, τις αιτίες και τις επιλογές θεραπείας για τον πόνο της διαδικασίας Xiphoid. Γρήγορα γεγονότα σχετικά με τη διαδικασία Xiphoid:

  • Ο πόνος στη διαδικασία Xiphoid περιγράφεται ως σφίξιμο στο κάτω στέρνο (στήθος).
  • ιατρικά μιλώντας, αυτός ο πόνος ονομάζεται σύνδρομο Xiphoid ή Xiphodynia.
  • Η διαδικασία Xiphoid μπορεί τυπικά να θεραπευτεί με μικρές βλάβες με μικρή παρέμβαση.

  Ποια είναι η διαδικασία Xiphoid;

  Αυτό το διάγραμμα δείχνει τη διαδικασία Xiphoid in Red.Image Credit: Anatomography, 3 Νοεμβρίου 2012

  το κάτω μέρος του στέρνου.

  Κατά τη γέννηση, η διαδικασία Xiphoid σχηματίζεται από χόνδρο που τελικά αναπτύσσεται σε οστά.

  Κατά τη διάρκεια της πρώιμης ζωής ενός ατόμου, η διαδικασία Xiphoid σπάνια προκαλεί οποιαδήποτε δυσφορία, δεδομένης της δομής του μαλακού χόνδρου. Ωστόσο, όπως σκληραίνει, μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσφορία στη μεταγενέστερη ζωή για πολλούς λόγους.

  Τα συμπτώματα του πόνου της διαδικασίας xiphoid

  Η δυσφορία μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή. Ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί πόνο και να βιώσει οίδημα σε ομάδες μυών που συνδέονται με τη διαδικασία Xiphoid γύρω από την κοιλιά και το στήθος, όπως:

  • Άνω κοιλιακές κοιλιακές Li> λαιμός
  • όπλα

  Ο πόνος, η τρυφερότητα και το πρήξιμο μπορούν να έρθουν και να πάνε, καθιστώντας την πρόκληση για διάγνωση. Είναι επίσης πιθανό να φλεγμονώσει η περιοχή, προκαλώντας ένα κομμάτι να αναπτυχθεί γύρω από το κατώτερο στέρνο.

  Αυτό το κομμάτι είναι αποτέλεσμα φλεγμονής. Ωστόσο, μπορεί συχνά να είναι λάθος για μια πιο σοβαρή ιατρική κατάσταση, όπως ένας όγκος.

  Αιτίες του πόνου της διεργασίας xiphoid

  Μια κοινή αιτία του πόνου της διαδικασίας Xiphoid είναι οξεία θωρακικό τραύμα που έχει καταστρέψει τη δομή.

  Η διαδικασία Xiphoid δεν προστατεύεται ή υποστηρίζεται από τις γύρω δομές, καθιστώντας την ευάλωτη σε ζημιά. Αυτή η ζημιά μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (CPR) όταν ένα άτομο ασκεί υπερβολική πίεση στο κατώτερο στέρνο.

  Λιγότερες συνήθεις αιτίες του πόνου της διαδικασίας Xiphoid μπορεί να περιλαμβάνει:

   ul>

   ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΟΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΙΠΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

   Οι άνθρωποι που έχουν αισθανθεί πόνο στο κατώτερο στέρνο τους για περισσότερο από 1 εβδομάδα θα πρέπει να δουν έναν γιατρό για αξιολόγηση.

   Η διάγνωση του πόνου της διεργασίας Xiphoid μπορεί να είναι προκλητική, δεδομένης της παροδικής φύσης των συμπτωμάτων και της εγγύτητάς του σε διάφορα μεγάλα όργανα και οστικές δομές. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι αρχικά λάθος για μια σπασμένη πλευρά.

   Η παρουσία φλεγμονής που σχηματίζεται ένα κομμάτι μπορεί επίσης να γίνει λάθος για έναν όγκο ή μια κήλη.

   Δεδομένης της δυσκολίας στην επιβεβαίωση του πόνου της διαδικασίας Xiphoid, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν μια ακτινογραφία, MRI ή CT.

   Με τη βοήθεια αυτών των εικόνων, είναι δυνατόν να αξιολογηθεί οποιαδήποτε βλάβη στη δομή και η έκταση οποιασδήποτε φλεγμονής.

   θεραπεία για πόνο της διαδικασίας xiphoid

   για τον πόνο της διαδικασίας xiphoid εξαρτάται από την αιτία του.

   Ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσει τον πόνο.

   Μπορεί επίσης να συστήσουν ότι ένα άτομο που βιώνει πόνο αποφεύγει την άσκηση ή τις δραστηριότητες υψηλής έντασης ή τις δραστηριότητες που έβαλαν πίεση στην περιοχή.

   Ένα στέλεχος ή φλεγμονή της ίδιας της διαδικασίας xiphoid δεν οδηγεί συνήθως σε οποιαδήποτε μόνιμη βλάβη. Ωστόσο, εάν η διαδικασία της διαδικασίας του Xiphoid διαλύσει ή τα κατάγματα, είναι δυνατό για τα θραύσματα των οστών να προκαλέσουν βλάβη στα περιβάλλοντα ζωτικά όργανα.

   Για παράδειγμα, σε σπάνιες περιπτώσεις, είναι δυνατό για ένα θραύσμα οστού να τρυπήσει τους πνεύμονες, που μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή.

   χειρουργική επέμβαση

   Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να είναι μια απαραίτητη προφύλαξη κατά της εσωτερικής βλάβης.

   Η διαδικασία Xiphoid μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας μια ηλεκτροχειρουργική ανατομή του κατώτερου στέρνου. Αυτό συνήθως αναφέρεται ως Xiphoidectomy. Η διαδικασία θεωρείται ασφαλής, με χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών.

   Η περιοχή μπορεί να αισθάνεται τρυφερή για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση μέχρι να θεραπευτεί η πληγή.

   takeaway

   Η διαδικασία Xiphoid είναι ένα μικρό, τριγωνικό μέρος του στέρνου που ξεκινά ως χόνδρος και τελικά σκληραίνει ως άτομο ηλικίας. Η κύρια λειτουργία του είναι να ενεργεί ως μυϊκή προσκόλληση για άλλους μύες στην περιοχή.

   Ο πόνος της διαδικασίας Xiphoid μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πρήξιμο. Ωστόσο, είναι σπάνια αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, εάν ένα άτομο βιώσει έναν σφιχτό πόνο στο κάτω στέρνο για περισσότερο από μία εβδομάδα, θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα.

   Ο πόνος της διαδικασίας Xiphoid μπορεί να ενεργοποιηθεί από πολλές διαφορετικές αιτίες και είναι συνήθως αποτέλεσμα οξείας θωρακικής τραύματος.

   Η φλεγμονή της περιοχής μπορεί να προκαλέσει ένα κομμάτι να αναπτυχθεί που μπορεί να είναι λάθος για μια πιο σοβαρή κατάσταση, όπως ένας όγκος ή μια κήλη.

   Ορισμένα κατάγματα ή διαλείμματα ενδέχεται να απαιτήσουν την αφαίρεση της διαδικασίας Xiphoid για να αποφευχθούν πιο σοβαρές εσωτερικές βλάβες.

   • acid reflux/gerd
   • Bones/Orthopedics
   • Αθλητική ιατρική/γυμναστήριο
   • και αντλεί μόνο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

    Οι πρωτεΐνες σίτου μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή πέρα από το έντερο

    Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι μια οικογένεια πρωτεϊνών στο σιτάρι μπορεί να είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση της φλεγμονής σε χρόνιες συνθήκες υγείας όπως η πολλαπλή σκλήρυνση, το άσθμα και η ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι πρωτεΐνες θα μπορούσαν επίσης να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευαισθησίας της γλουτένης που δεν δεν είναι καλά.

    Παρουσιάστηκαν στην UEG Εβδομάδα 2016 στη Βιέννη στη Βιέννη της Αυστρίας – μια συνάντηση που διοργάνωσε η United European Gastroenterology για τους ειδικούς για να κοινοποιήσουν τις τελευταίες έρευνες σε πεπτικές και ηπατικές παθήσεις.

    Παρόλο που το σιτάρι προστέθηκε μόνο στην ανθρώπινη διατροφή πριν από περίπου 12.000 χρόνια, έχει γίνει ένα σημαντικό διαιτητικό βασικό και χρησιμοποιείται ευρέως σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Μία ομάδα πρωτεϊνών που βρέθηκαν σε αναστολείς σιταριού-αμυλάση-δτρυπινίνης (ATIS)-έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ανοσοαπόκριση στο έντερο που μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλους ιστούς στο σώμα.

    ATIs είναι φυτικές πρωτεΐνες που αναστέλλουν τα ένζυμα κοινών παρασίτων-όπως τα γεύματα και τα mealybugs-σε σιτάρι. Το ATIS έχει επίσης σημαντικό ρόλο στις μεταβολικές διεργασίες που συμβαίνουν κατά την ανάπτυξη των σπόρων.

    Πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στην επίδραση της γλουτένης στην πεπτική υγεία. Ωστόσο, ο επικεφαλής ερευνητής Prof. Detlef Schuppan, από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg στη Γερμανία, και η ομάδα στοχεύει να υπογραμμίσει το ρόλο που παίζει η ATIS στην πεπτική υγεία και πέρα.

    atis αποτελούν μόνο μια μικρή ποσότητα πρωτεϊνών σίτου – περίπου 4 τοις εκατό – όμως η ανοσοαπόκριση που προκαλούν σημαντικά επηρεάζει τους λεμφαδένες, τους νεφρούς, τον σπλήνα και τον εγκέφαλο σε μερικούς ανθρώπους, προκαλώντας φλεγμονή. Τα ATIs έχουν επίσης προταθεί να επιδεινώσουν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας (MS), το άσθμα, τον λύκο και τη μη αλκοολική λιπώδη ηπατική νόσο, καθώς και τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

    “καθώς και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη φλεγμονωδών συνθηκών που σχετίζονται με το έντερο, πιστεύουμε ότι το ATIS μπορεί να προωθήσει τη φλεγμονή άλλων χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό επίπεδο εκτός του εντέρου. Ο τύπος της φλεγμονής του εντέρου που παρατηρείται στην ευαισθησία της γλουτένης που δεν παρατηρείται σε κοιλιακή γλουτένη διαφέρει από εκείνη που προκαλείται από την κοιλιοκάκη και δεν πιστεύουμε ότι αυτό προκαλείται από πρωτεΐνες γλουτένης “.

    Καθηγητής Detlef Schuppan

    επιδεινώνοντας τα συμπτώματα προϋπάρχουσων φλεγμονωδών ασθενειών “, προσθέτει ο καθηγητής Schuppan.

    Η δίαιτα χωρίς πρωτεΐνες σίτου μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ανοσολογικών διαταραχών

    Μερικά άτομα βιώνουν συμπτώματα στομάχου όταν τρώνε τρόφιμα με συστατικά που περιέχουν γλουτένη-όπως σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη-ακόμα και αν το κάνουν δεν έχουν κοιλιοκάκη. Το ATIS μπορεί να συμβάλει σε αυτή την ευαισθησία γλουτένης μη-κελώνας (NCGS). Αυτός ο τομέας έρευνας είναι σχετικά νέος και πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες για να κατανοηθούν οι NCG και οι οποίοι κινδυνεύουν.

    Δεν υπάρχουν επί του παρόντος βιοδείκτες για το NCGS για την παρακολούθηση της κατάστασης ενός ασθενούς και με βάση την τρέχουσα κατανόηση, δεν έχει υποδεικνύεται καμία βλάβη εντέρου σε άτομα με NCG μετά από έκθεση σε γλουτένη.