Тук чайните пъпки обикновено се изсушават или изсушават.

Тук чайните пъпки обикновено се изсушават или изсушават.

Съставя постно, люспесто бяло месо, което съставя добър аминокиселинен профил. 100 g риба осигурява 19,4 g/100 g (34% от RDI). Съставът на протеина е завършен в смисъл, че всички основни аминокиселини в здравословна пропорция.

подкрепяните от науката проучвания предполагат, че яденето на морски дарове може да помогне за намаляване на риска от сърдечен удар, инсулт, затлъстяване и хипертония. Морските дарове са с ниско съдържание на наситени мазнини и по-висока при „здравословни“ полиненаситени мазнини, включително омега-3 мастни киселини.

Като дълбоководна риба, COD съдържа малко витамин-А в плътта си. Независимо от това, черният му дроб носи достатъчно количества омега-3 като ALA, DHA и DPA, за да помогне за поддържане на косата, лигавицата и кожата здрави.

Изследванията предполагат, че омега 3, особено DHA, играят важна роля в развитието на нервната система, особено при кърмачета и деца.

Според университета Корнел и програмата за разширяване на безвъзмездните средства в Ню Йорк. 2012 г.- Мастните киселини играят решаваща роля за намаляване на кръвното налягане и сърдечната честота и спомагат за подобряване на сърдечно-съдовата функция. Например, изследванията показват, че омега-3 мастните киселини намаляват риска от аритмии (ненормални сърдечни удари), които могат да доведат до внезапна смърт.

При възрастни няколко големи изпитвания са оценили ефекта на рибата или рибените масла върху сърдечните заболявания. В изпитанието за профилактика на Гиси, оцелелите от сърдечен удар, които приемаха капсула с 1 грам всеки ден в продължение на три години, бяха по-малко вероятно да имат повторен сърдечен удар, инсулт или да умрат от внезапна смърт, отколкото тези, които взеха плацебо.

Аляска Поллок филе съставлява витамини от В-комплекс като ниацин, пиридоксин (В-6). Освен това е добър източник на витамин-Е, витамин-В12, тиамин и рибофлавин.

Неговата плът съдържа само 0,031 ppm живак в плътта си. US FDA категоризира Аляска Поллок в секцията за най -добър избор, като се има предвид нивата на живак в неговата плът. Препоръчителната консумация е 2-3 сервиращи (8-12 унции) седмично за Аляска (Walleye) Pollock.

Освен това, тя е естествен източник на богати минерали, включително йод, калций, цинк, калий, фосфор, включително и магнезий. Йодът е важен следен елемент в храненето на човека и е от съществено значение за синтеза на хормон на щитовидната жлеза.

Аляска Поллок Роу е богат източник на протеини и минерали, отколкото бялото му месо. Неговата сърна е и отличен източник на витамин А, Е и г. Хранителна стойност на 100 g (източник: Национална база данни на хранителните вещества USDA) Принципналенция ValuePercent на Rdaenergy92 kcal4,5%въглехидрати0 G0%протеин19.4 G34.5%Общо мазнини0,98 G5%холестерол71 mg23%Диетична фибър0 G0%витамфола > Аляска Поллок се събира от януари до април и от юни до октомври. Методът на трал със средна вода се използва най-вече като метод на улов. Доставката на Walleye Pollock е в изобилие, устойчиво и налично целогодишно.

Изберете добро качество на Walleye Pollock от автентични източници, които замразяват рибата в морето скоро след улов.

Аляска Pollock се предлага като цяло, Headed & amp; Изкормени или филе, и филе блокове (блок с дълбоки филе, кайма, без кости филета без кости). Филетата могат да бъдат пуснати на пазара единични или два пъти замразени, или с дълбока кожа или с мастния слой непокътнат. Сурими и Поллок Роу също са лесно достъпни в супермаркетите през цялата година.

Аляска Поллок се разваля рано и остава в добро състояние до около 5 дни в лед. Препоръчва се цяла изкормена Аляска Поллок, които трябва да бъдат замразени, да не се съхранява повече от 2 дни в лед. Вкъщи съхранявайте риба и филета в хладилника за 2-3 справка дни. За удължена употреба, мащаб и черва, преди да се съхранява в дълбок фризер под -30 ° C.

Подготовка

Аляска Поллок е универсална риба, чиито имена на продукти залива супермаркетите и специализираните магазини еднакво. Поллок е мека, деликатна вкусна риба, но е по-ароматна от треска или хадок, може би защото има по-високо съдържание на минерали и масло.

Може да се изпече, печено, сварено в различни ястия. Можете да го замените с треска, хадок, камбала и др >

риби n чипс. Кредит за снимки: David Pursehouse

Аляска Поллок е универсална бяла рибка, която обикновено се използва в сандвичи с сурими и риби-о-филе.

The Рибата може да бъде бракониерна, печена, печена, скарала на скара или използвани риби и яхнии.

В Корейския полуостров Аляска Поллок е известен като Myeong Tae (명태) и се счита за национална риба на Корея. < /p>

Bugeo (북어-изрязана Аляска Поллок) е популярна кулинарна съставка на корейската, японската и руската кухня.

В Русия Аляска Поллок Роу се използва като разпространение на сандвич. Продуктът, наподобяващ течна паста поради малкия размер на добавените яйца и маслото, се продава консерви. Продава се като течна паста, окачена в масло, за да му придаде мека паста, подобна на паста.

Профил на безопасност

Средната концентрация на живак в Аляска Поллок е 0,031 ppm. Съответно, окончателните насоки на САЩ FDA за това колко риби очакващи, както и кърмещи майки могат да ядат, заедно със списъци с конкретни опции, които са безопасни или трябва да се избягват, го поставя в категорията за най -добър избор. По този критерий те могат да консумират 2-3 сервиращи (8-12 унции) от тази риба седмично. (Медицински отказ от отговорност).

също прочетете ≻≻-

≺≺- Факти за хранене на сьомга и ползи за здравето.

≺≺- Пъстърва риба Факти за хранене и здраве. Ползи.

≺≺- Dover Еднозначно хранене факти и ползи за здравето.

≺≺- Обратно към морските дарове от фактите за хранене на Аляска Поллок. U> По -нататъшно четене (Връзките се отваря в нов прозорец) :

видови фактически листове -Gadus chalcogramma.

нива на живак в търговската риба и миди.

Национална база данни за хранителни вещества USDA.

омега-3 мастни киселини: съществен принос.

Ползи за здравето от чай

чай е гореща инфузия на Camellia sinensis (чаено растение) листа. Това е един от най -консумираните напитки заради благоприятното му въздействие върху човешкото здраве.

Фитонутриентите в чайните листа, приписани за плавно функциониране на метаболизма на тялото и по този начин общото общо уелнес и здраве. Ефекти върху здравето върху невромускулни, сърдечни, храносмилателни и скелетни системи в тялото.

Зелен чай.

чаено растение

Camellia sinensis

е малко до средно по-голямо вечнозелено дърво, произхождащо от под-хималаяяя Части от Индия и югозападен Китай.

В чайните градини чаеното растение се обучава и подряза на храст за управляем размер в чайните градини за получаване на пресни листа подбрани. Той расте най-добре в планинските склонове, допълнени с влажни, тропически до полутропични високопланински райони и много валежи.

Листа , нежни, сочни съвети и млади листа, които се набраха за приготвяне на чай. Те могат да бъдат събрани през целия вегетационен период от порасналите растения и преработени за приготвяне на напитки или за изпращане за маркетинг. По -възрастните листа правят по -малко ароматни напитки.

Хранителната информация

чайните листа не съставят мазнини и незначителни количества калории. Чаша неподсладена чай се предлага само 2 калории и нулев холестерол.

чайните листа съставят растителни хранителни вещества като полифенолни антиоксиданти, пигментни антиоксиданти, кофеин, теанин, сапонини и минерали.

Катехините представляват основната част на фенолните антиоксиданти. Някои важни катехини включват Epicatechin, Epigallocatechin, Epigallocatechin Gallate (EGCG) и Epicatechin Gallate.

Катехините, особено EGCG, играят важна роля в борбата срещу раковете. Сапонините от чаени листа включват Barringtogenol-C и Camelliagenin-A.

Освен това, чайните листа съставляват някои важни минерали като флуор, който помага за здравето на костите и зъбите.

чайните листа също носят много малки, но важни минерали като фосфор, селен, магнезий, мед, желязо и разцвет.

Ползи за здравето от консумацията на чай

в Традиционната китайска медицина, чаят се разглежда като индо (зелен чай) и ян (черен чай) ефекти. Ин ефектът прави тялото хладно, а янвата топлина.

Според разбирането на TCM чаят има както сладки, така и горчиви аромати и притежава охлаждащи свойства.

в TCM (традиционна китайска медицина (традиционна китайска медицина ), консумацията на чай се приписва на ефекта на охлаждане върху тялото и освежаващ ефект върху ума. Той повишава бдителността и стимулира концентрацията.

Той също може да насърчи жизнеността, да изчисти храчките от гърдите и да подобри дихателния капацитет.

Традиционно се обслужва за облекчаване на главоболието, замаяност, стрес, стрес -induced body pain, and to overcome sleepiness.

Together with ginger and other herbs, tea leaves infusion helps to relieve indigestion and promote smooth bowel movements.

Tea is also believed to boost Имунитет и борба срещу рак, причиняващи рак, свободни радикали. Приготвени, редовни), хранителна стойност на 100 g.

(източник: USDA Национална база данни за хранителни вещества)

principlenutrient ValuePercent на rdaenergy1 kcal0%въглехидрати 0,20 gProcessing

Скоро след прибиране на реколтата листата на чай претърпяват различни етапи на лечение, преди да се продават на пазарите. В зависимост от техниките, използвани по време на събиране, бране и обработка, получени четири класа чай: бял, зелен, уолонг и черно . Той е най -малко преработен и най -превъзходният от всички чайове, при което листата са подложени на минимално окисляване. Тук чаените пъпки обикновено се изсушават или изсушават.

От друга страна, чайните листа претърпяват строго лечение, за да получат черен чай. Процесът на лечение на зелено и уолонг е донякъде между метода, използван за получаване на бели и черни чайове.

Има и други видове чайове. Парфюмираният чай се приготвя от чаени листа, ароматизирани с подправки, плодови кори или цветя (жасмин, канела, мента и т.н.).

Ърл сив чай е парфюмиран с есенция на бергамот.

Дебафеиновият чай е напитка, от която е отстранен част от чайния кофеин.

Купуване

Докато купувате, решете предварително вида и количеството чай, достатъчно за кратък период от време; Можете да завършите за период от един месец. Не купувайте големи запаси, тъй като листата губят аромат за период. Купете чай от автентично място, което има бърз оборот на запасите.

Проверете за чая тип, клас и място на произход. В случай на опаковани чаени продукти, прочетете внимателно за тяхната дата на обработка и опаковане, описание на листата вътре, автентичността на компанията и др. Можете да погледнете от първа ръка върху качеството на листата, аромата и цвета, ако купувате свободни Чай. Също така, купете свободен чай, което е по -икономично от закупуването на торбички за чай.

съхранение

Дръжте чаени пакети, торбички, кутии на хладни места далеч от топлината, влажната и влагата. Ако купувате свободен чай, дръжте го в метален контейнер далеч от топлина и светлина. Използвайте прясно купен чай и не съхранявайте повече от 3-4 месеца. Някои черни чайове могат да продължат до 18 месеца, но не е добре да се пази чай повече от 6 месеца.

Приготвяне на чай

в много китайски и японски домакинства, чай все още е подготвен по церемониален начин с най -голямо уважение пред гостите на гостите. Традиционно чайовете се радваха без никакви допълнения в Китай.

През годините приемането му като брандирана напитка с други билки и подправки, популяризирани в много части на западния свят, включително САЩ и Европа. Във Великобритания той се оценява леко подсладен със захар и опитомен от мляко.

Някои го предпочитат с мед и джинджифил и притискане на лимон, за да маскират горчиви танини. Декофеиновият чай се предлага и за тези, които не харесват кофеиновите напитки. TEA също се радва на укрепен с витамин С, за да засили допълнително нейните здравословни свойства.

За да се направи инфузия, сварете прясна минерална вода, за да се къпете. Идеалната температура на водата трябва да бъде около 85 градуса c.add 1 чаена лъжичка (15 ml) сушени чаени листа, за да се направят 2 чаши (300-350 ml). Инфразирайте за около 3-5 минути. Покрийте чайника по време на инфузия, за да запазите активните му принципи. Може да се добави малко количество мед или стевия, за да се подобри приемането.

Профил на безопасност

чайните листа носят значителни нива на кофеин и теанинови съединения. Следователно лица от бета-рецепторни стимулантни лекарства като теофилин трябва да ограничат консумацията на чай. Чаят може безопасно да се ползва по време на бременност при умерени порции.

Лицата, страдащи от стомашни язви и ГЕРБ (болест на хранопровода на хранопровода), трябва да се консултират с лекаря, тъй като може да влоши тези състояния. (Медицински отказ от отговорност).

≺≺ може също да искате да четете билков чай.

≺≺ Назад към началната страница от предимствата на чая.

Допълнителни ресурси:

unctad infocomm (pdf-opens в нов прозорец).

Национална база данни за хранителни вещества USDA. (Отваря се в нов прозорец).

Stanford School of Medicine Information Информация за рак на страници за намаляване на риска от рак (връзката се отваря в нов прозорец).

Национален раков институт и превенция на рака.

Сниките са вкусни сушени плодове, получени след сушене на узрели сливи. Не всички сортове на слива могат да бъдат изсушени, за да се получат качествени сливи. Някои високо съдържание на захар, европейските сортове свободни точки като Prune D’Aegen и D’Ente са доста популярни в САЩ за производство на сливи.

Ботанично сливи принадлежат към семейството на Drupe (Rosaceae) на плодовете, Характеризира се с твърдата яма (камък), заобиколена от твърда/софтуерна.

Научно име: Prunus domestica. L

poidted prons
сливи! Забележка за бял цъфтеж върху плодовата повърхност. С любезното съдействие: Brankomaster

Sacramento Valley в Калифорния произвежда по -голямата част от износените изсушени сливи в Съединените щати. Подобреният френски сорт е най -предпочитаният тип, отглеждан в долините в Калифорния. Те се характеризират с равномерната си зрялост, високо съдържание на захар, справедлива толерантност към топлина и способност да узряват напълно върху дървото, без да ферментират.

слива е средно голям широколистен дърво, растящ около 3-4 метра височина височина В култивираните овощни градини. Той произвежда бели цветя от мавци, които впоследствие се развиват в наситено лилави плодове, прах със сив цъфтеж, до август.

Днес по -голямата част от работата, свързана с осигуряването на сливи с добро качество, се извършва с механична помощ, от прибиране на реколтата до сушене . Приблизително, три килограма пресни сливи дават един килограм сини сливи.

Като плод на семейство Drupe, изсушената слива разполага с единична, твърда, неясна яма.

8 Невероятни ползи за здравето от изсушени сливи

Подобно на други сушени плодове като фурми, стафиди и годжи бери, сушените сливи също са концентрирани източници на антиоксиданти, енергия, минерали, витамини и фибри.

сините сливи са отличен източник на разтворими диетични фибри, сорбитол и исатин. Известно е, че тези съединения помагат за гладко храносмилането и предлагат комфорт от запек. В традиционната медицина, накиснатите сини сливи, консумирани като слабително.

Те също така осигуряват около 50% RDA нива на витамин-K на 100 g. Витамин-К е от съществено значение за плавното функциониране на много фактори на съсирване в кръвта. Той е необходим и за костния метаболизъм.

Contents