Какво да знаете за тестовете за лутеинизиращи хормони

Какво да знаете за тестовете за лутеинизиращи хормони

тест за лутеинизиращ хормон измерва колко лутеинизиращ хормон има човек в кръвта си. Това е хормон с ключови роли както в мъжките, така и в женските репродуктивни системи.

лутеинизиращият хормон (LH) участва в много телесни процеси, включително бременност, пубертет и овулация. Нивата на LH се увеличават или намаляват в различни точки по време на тези цикли.

Тази статия изследва използването на LH тестове. Той обсъжда високи, ниски и нормални LH нива, както и какво означават и как те се отнасят към бременността.

Какво е LH тест?

LH тест е тип тип е тип тип е тип тип тип LH е тип тип тип LH е тип тип LH тип тип LH е тип тип LH тип LH тест е тип LH тест. на кръвен тест, който измерва нивата на LH на човек.

LH се прави в хипофизната жлеза на мозъка. LH е сексуален хормон, който влияе върху това как работят репродуктивните органи на човек. При жените LH засяга яйчниците. При мъжете това засяга тестисите.

Проблемите с репродуктивното здраве могат да повлияят на нивата на LH на човек.

LH участва в следните телесни процеси:

 • Пубертет: Нивата на LH влияят на началото на пубертета. Високите нива на LH могат да причинят ранен пубертет, а ниските нива на LH могат да забавят пубертета.
 • Менструацията: LH работи с друг полов хормон, наречен фоликул-стимулиращ хормон (FSH) за контрол на менструалните цикли.
 • Овулация: Увеличаване на LH, наречено LH скок, задейства освобождаването на яйце от яйчник.
 • Освобождаване на прогестерон: Увеличаване на LH задейства овулацията. Клетъчната структура, която се оставя след овулацията, освобождава прогестерон. Прогестеронът е необходим за поддържане на бременност.
 • Производството на тестостерон: LH се свързва с клетките на Лейдиг в тестисите и задейства производството на тестостерон. Нивата на тестостерон влияят на сексуалния нагон.
 • Производството на сперма: Тестостерон, който влияе на нивата на LH, е необходимо за производството на сперма H2>

  Ние изследваме различните употреби на LH тестове по -долу:

  Проблеми с плодовитостта

  Лекарите използват LH тестове, за да помогнат за диагностициране на проблеми с плодовитостта както при мъже, така и при жени. Ако двойката изпитва затруднения да забременее, може да има проблем с:

 • Брой на сперматозоидите
 • Доставянето на яйца от яйчниците

Нивата на LH на човек могат да кажат на лекаря дали човек има проблеми с броя на спермата или доставката на яйца. Всеки въпрос може да затрудни човек да забременее.

овулация

Хората могат да измерват нивата си на LH, за да разберат колко плодородни са в различни дни. Нивата на LH нарастват малко преди овулацията, сигнализирайки за най -плодородния период на менструалния цикъл на женския.

За да идентифицират плодородния период, хората могат да проверяват нивата си на LH у дома. Те могат да направят това, използвайки тестове за урина на овулацията. Тези домашни тестове могат да открият скока в LH, който се случва 1–1,5 дни преди овулацията.

овулационните тестови комплекти обикновено съдържат няколко теста на урината. Най -доброто време за използването им е около средата на менструалния цикъл, което обикновено е, когато женски овулати. Това може да й помогне да определи кога е на път да овулира.

Правенето на секс по времето на овулацията е добра идея, ако двойката иска да забременее.

Менструални промени

Когато една жена преминава през менопаузата, нивата на LH се повишават. Поради тази причина LH тестовете могат да помогнат на лекар да диагностицира менструалните промени или проблеми на човека.

Ранен или късен пубертет

LH нивата могат да помогнат на лекар да определи защо дете или тийнейджър може да има започна пубертета рано или късно. Високите нива на LH могат да причинят ранен пубертет. Ниските нива на LH могат да причинят късен пубертет.

Проблемите с хипофизата на хипофизата

LH се прави в хипофизната жлеза. Измерването на нивата на LH може да помогне да се определи дали има harmoniqhealth.com проблем с хипофизната жлеза.

Нисък тестостерон

LH тестовете могат да помогнат на лекар да диагностицира нисък тестостерон при мъж. Симптомите на нисък тестостерон включват:

 • Нисък сексуален нагон
 • Проблеми с получаването или поддържането на ерекция
 • Намален растеж на брадата
 • Екстрема Умора
 • Загуба на мускулна маса
 • Наднормено тегло

Нормални LH диапазони и какво означават

нормалния диапазон на LH варира между мъжете, жените и децата. Резултатите от тестовете на LH се измерват в международни единици на литър (IU/L).

Следната информация е ръководство за това какво означават високите, ниските и нормалните LH нива. Хората трябва да обсъждат своите резултати от LH тестове с лекар.

Нормални диапазони при мъже

За мъжете нормалният диапазон е 1,24–7,8 IU/L.

Ако нивата на LH са под нормалния диапазон, това може да показва проблем с хипофизната жлеза. Хипофизната им жлеза може да не прави достатъчно LH, което може да доведе до нисък тестостерон.

Ако нивата на LH са твърде високи, тестисите може да не реагират правилно на LH. LH може да не предизвиква производство на тестостерон по начина, по който трябва.

нормални диапазони при жените

За жените нормалният диапазон зависи от това къде се намират в менструалния им цикъл, както следва, както следва :

 • Фоликуларна фаза, или началото на цикъла: 1.68–15 IU/L
 • пик на средния цикъл, около средата на цикъла: 21.9–56.6 IU /L
 • Лутеална фаза, която е краят на цикъла: 0,61–16,3 IU/L

за жените, които са преминали през менопаузата, нормалният диапазон е 14.2 –52.3 IU/L.

Ако нивата на LH са по -високи от нормалните, когато човек не овулира, може да изпитва менопауза. Високите нива на LH могат също да показват хипофизно разстройство или поликистозен синдром на яйчниците.

Ако нивата на LH са по -ниски от нормалните, това може да показва:

 • Хипофизно разстройство

Нормални диапазони при деца

За момичета, които тепърва ще преминават през пубертета (на възраст около 1–10 години), нормалният диапазон е 0,03–3,9 IU/L.

Рискове от LH теста

LH тест е безопасна процедура, въпреки че наличието на кръвен тест включва нисък риск от:

 • кървене
 • синини
 • Чувствайки се с лекота

Хората, които се страхуват от игли или склонни към припадане, трябва да уведомят лекаря, преди да получат кръвен тест.

Каква е процедурата за тест на LH?

Лекарите използват прост кръвен тест, за да измерват нивата на LH на човек. Те ще нарисуват проба от кръвта на човек с помощта на игла и ще я изпратят в лаборатория за тестване.

Хората също могат да измерват нивата си на LH у дома, използвайки тест за домашна овулация. Това е тест за урина, който включва добавяне на няколко капки урина към тестова лента. Следвайте инструкциите на пакета.

LH и FSH тестове

За да диагностицирате проблеми с женските яйчници, лекарят може също да извърши FSH тест.

Повишените нива както на LH, така и на FSH могат да показват първична недостатъчност на яйчниците. В това състояние яйчниците спират да работят правилно, преди женската да навърши 40 -годишна възраст.

Резюме

LH тестови резултати Помогнете на лекар да определи дали мъжът или женският има проблеми с репродуктивния си репродуктивен система. Лекарите също използват LH тестове за диагностициране на проблеми с хипофизната жлеза и ранното или късното начало на пубертета.

жените могат да вземат тестове за урина LH вкъщи, за да работят, когато овулират, което може да им помогне да заченат. Човек е най-плодороден около овулацията.

 • Здравословното/гинекология на жените

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани изследвания, академични изследователски институции, и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents