Cum tratați durerile de gât la copii?

Cum tratați durerile de gât la copii?

în timp ce denivelările și vânătăile minore sunt frecvente în copilărie, suferind dureri de gât, când un copil poate fi uimitor. O serie de lucruri pot provoca dureri de gât la copii și este vital să se identifice cauza pentru a determina cel mai bun curs de tratament.

Durerea de gât este adesea temporară și se limpezește în 1 sau 2 zile fără tratament. Cu toate acestea, uneori durerile de gât sunt cronice și pot afecta calitatea vieții unui copil, activitățile sociale și educația.

tulpinile musculare la gât se pot datora jocului dur sau căutând în jos pentru perioade îndelungate, cum ar fi în timp ce pe telefon sau computer.

Este crucial să asculți copilul atunci când își descriu simptomele pentru a ajuta la identificarea și tratarea cauzei de bază a durerii de gât.

tratament

Tratamentul pentru durerile de gât la copii va depinde de cauza de bază. Pe termen scurt, remediile la domiciliu pot ajuta copilul să obțină alinare.

remedii la domiciliu

Unele remedii simple la domiciliu pot ajuta la tratarea durerilor de gât ușoare până la moderate la copii.

În primele 1–2 zile, gheața poate ajuta la reducerea umflăturii și a inflamației. Înfășurați un pachet de gheață sau pungă cu cuburi de gheață într -un prosop și aplicați -l pe gâtul copilului timp de 20 de minute simultan.

Dacă durerea de gât persistă după câteva zile, căldura poate ajuta. Pentru a folosi căldura, așezați o compresie caldă sau o tampon de încălzire electrică pe gâtul copilului timp de 10 minute.

O baie caldă poate ajuta, de asemenea, să se relaxeze mușchii strânși și să amelioreze durerea.

Un copil poate Obțineți o ușurare întinzându-și gâtul pe tot parcursul zilei sau având un masaj blând.

Unele medicamente fără vânzare (OTC) au formule care sunt sigure pentru copii. Medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS), cum ar fi acetaminofen (Tylenol) sau ibuprofen (Advil), pot ajuta, de asemenea, la calmarea durerii. Versiuni de forță ale acestor medicamente, cu excepția cazului în care un medic îl recomandă.

Schimbări de stil de viață

Unele schimbări de stil de viață pot ajuta la prevenirea durerilor de gât.

pentru copiii care folosesc smartphone -uri sau altele Dispozitivele tehnologice Pentru perioade îndelungate, următoarele ajustări pot ajuta la alinierea gâtului și la reducerea durerii:

 • culcat pe spate, în timp ce priviți un telefon mobil pentru a scuti presiunea pe gât
 • Păstrarea telefonului la nivelul ochilor când stai sau stai în picioare pentru a menține spatele și gâtul drept
 • Luând pauze de ecran obișnuite pentru a ușura presiunea pe gât și a permite ochilor să se odihnească

întinderea poate ajuta, de asemenea,. Academia Americană de Pediatrie sugerează să încercați următoarele exerciții timp de 3 minute în fiecare zi:

 • Atingerea bărbiei la fiecare umăr
 • Atingerea urechii la fiecare umăr
 • Mutarea capului înainte și înapoi

Un copil ar trebui să efectueze aceste întinderi lent și să nu aplice nicio rezistență. Dacă exercițiile provoacă dureri, acestea nu ar trebui să continue.

Unii copii ar putea avea nevoie și să -și schimbe poziția de somn. Unele modificări pot include:

 • Dormind pe spate sau pe lateral în loc de fața lor
 • Dormind pe partea lor cu o pernă între genunchi
 • Dormind Cu o pernă mică, cu gât plat, în loc de una mare

Cauzele comune ale durerii de gât la copii

Cauzele posibile ale durerii de gât la copii includ:

postură și „gât text”

Postura slabă poate duce la dureri de gât, în special la copiii care stau într -o poziție pentru perioade îndelungate, cum ar fi în timp ce stau la un computer, folosind un smartphone sau vizionând Televiziune.

Perioade lungi petrecute privind în jos la un smartphone, studiind sau citind o carte poate contribui, de asemenea, la dureri de gât.

Orice mișcare care implică aplecarea capului înainte și în jos pune presiunea pe gât.

după cum subliniază cercetătorii, având dureri musculo -scheletice de copil poate semnala că copilul poate avea probleme similare ca adult.

fără tratament, copilul poate avea probleme cu dureri cronice, uneori în adulți Ood.

Activitățile fizice

Activitățile fizice, cum ar fi jocul dur sau sport, sunt surse comune de răni minore la copii.

căzând, lovindu -și capul, Sau mișcări ciudate în timpul activității fizice pot fi suficiente pentru a provoca o entorsă minoră în gât. Un medic ar trebui să evalueze orice durere de gât care apare după o vătămare semnificativă.

dormind incorect

Un copil poate dormi într -o poziție care provoacă dureri la gât, umeri sau înapoi din cauza din cauza din cauza faptului că o tulpină musculară.

Durerea este adesea temporară, dar poate cauza probleme semnificative cu activitățile de zi cu zi. Copilul poate avea dificultăți în a -și întoarce capul dintr -o parte în alta și este posibil să nu poată face lucruri simple, cum ar fi purtarea unui rucsac sau privirea în jos pentru a citi.

Noduri limfatice umflate

ganglionii limfatici se umflă ca răspuns la infecții simple, cum ar prostaline utilizare fi frigul, gripa sau gâtul strep. Nodurile limfatice umflate pot provoca dureri pe una sau pe ambele părți ale gâtului, de obicei chiar sub urechi și linia maxilarului.

Medicația pentru durere OTC poate ajuta la ameliorarea simptomelor unei răceli sau gripe comune. Pentru infecțiile care nu se îmbunătățesc în timp, cel mai bine este să vedem un medic, care poate prescrie antibiotice sau un alt tratament.

meningită

un gât rigid poate fi, de asemenea, un semn al unui infecție mai severă. Dacă copilul are febră și nu își poate mișca gâtul fără durere, poate fi un semn de meningită.

meningita poate pune viața în pericol dacă o persoană nu primește asistență medicală. Alte semne de meningită includ:

 • O durere de cap
 • Erupții
 • Probleme alimentare

Un copil care se confruntă brusc Durerea de gât cu febră ridicată ar trebui să vadă imediat un medic.

boala Lyme

boala Lyme poate provoca dureri de gât. Îngrijitorii copiilor care trăiesc în zone în care boala Lyme este predominantă ar trebui să le verifice în mod regulat căpușe sau semne ale unei mușcături de căpușă, cum ar fi o erupție cutanată, roșeață sau inflamație. noduri, mușchi și articulații dureroase și se simt foarte slabi.

Oricine care suspectează copilul lor are boala Lyme ar trebui să -și contacteze medicul.

Alte cauze

Cauze rare Durerea de gât la copii includ:

 • Leziuni traumatice dintr -o cădere sau accident de mașină
 • Artrita copilăriei

Când să vezi un medic

Majoritatea cazurilor de dureri de gât la copii sunt temporare. Dacă durerea de gât persistă mai mult de câteva zile, cel mai bine este să vorbim cu un medic pentru un diagnostic adecvat.

Orice copil care se confruntă cu simptome severe împreună cu durerile de gât ar trebui pe cat posibil. Aceste simptome includ:

 • Dizziness
 • Lighthedness
 • Dureri de cap
 • amorțeală sau furnicături

Persoanele ar trebui să solicite îngrijiri de urgență dacă durerea se datorează unei vătămări majore, cum ar fi un accident de mașină sau dacă copilul nu este în măsură să se deplaseze sau să se ridice în sus.

Medicii vor efectua o examinare fizică pentru Ajutați să diagnosticați cauza durerii de gât a unui copil.

Doctorul va întreba dacă durerea a început după activitatea fizică sau dacă copilul își amintește de vreun declanșator pentru durerea lor.

Ei pot întreba despre Obiceiurile copilului, cum ar fi cât de des folosesc dispozitive electronice pe parcursul zilei. De asemenea, medicii pot folosi teste imagistice, cum ar fi raze X, pentru a verifica dacă există leziuni.

Dacă suspectează o infecție, medicii pot examina gâtul pentru ganglioni umflați. Aceștia pot prescrie antibiotice dacă consideră că o infecție bacteriană este cauza.

Takeaway

De cele mai multe ori, durerea de gât la copii dispar în timp. Unele cauze ale durerilor de gât pot fi grave, astfel încât îngrijitorii ar trebui să asculte reclamațiile copilului și să caute simptome suplimentare.

modificările stilului de viață pot ajuta la corectarea mușchilor slabi și a obiceiurilor care ar putea duce la dureri de gât. Remedii simple la domiciliu, cum ar fi utilizarea de căldură sau pachete reci, pot ameliora durerile de gât ușoare.

Oricine nu este sigur cu privire la simptomele copilului lor ar trebui să vorbească cu un medic.

 • Corp Aches
 • Boli infecțioase/bacterii/virusuri
 • Pediatrie/Sănătate pentru copii

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, academic instituții de cercetare și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .